Zwitsers onroerend goed: psychologische risico's

Zwitserland, dat altijd is erkend als een neutrale natie, is ook getroffen in deze pandemieperiode. Niet alleen op economisch vlak, maar vooral in onze sector, de vastgoedsector. Onnodig te zeggen dat Coronavirus ook Zwitserland heeft getroffen ... maar hoe? Wat zijn de afmetingen van deze pandemie? Laten we samen kijken op basis van de gegevens waarover we beschikken.
In het eerste kwartaal van 2020 had de Covid-crisis bijna geen impact op onroerend goed. Het volstaat te zeggen dat de geplande transacties volledig zijn afgerond en dat de prijzen van woningen (bewoond) licht zijn gedaald. Slechts 0,43%. In de eerste weken van april speelde de psychologische factor echter een slechte grap.

Veel potentiële investeerders hebben een stap terug gedaan voordat ze met de vastgoedmarkt in aanraking kwamen. Er wordt zelfs een hoger beveiligingsniveau verwacht, wat een veel gerichtere en bewustere actie mogelijk kan maken. Verre van marktonevenwichtigheden.

Waar wordt dit psychologische risico door gekenmerkt? Voor beleggers zijn dit kwesties die verband houden met twee hoofdfactoren:
- Met dalende prijzen
- Oververhitting van de markt

En hoewel het slechts twee variabelen zijn, lijkt het erop dat de Zwitserse vastgoedmarkt extreem gebonden is aan deze potentieel kritische problemen.
Maar hoe ontwikkelt het Zwitserse vastgoed zich de komende maanden?

Er is een plan, maar problemen na de recessie zorgen er niet voor dat het volledig kan worden bereikt. Transacties op de markt zullen echter uiterst beperkt zijn. In een later stadium zal er een grotere opening ontstaan.
Het is niet verwonderlijk dat er in Zwitserland een blokkade is die niet zozeer het gevolg is van de economische - financiële, maar psychologische - sociale situatie. In een land waar het regelgevingssysteem, zij het extreem rigide, een van de meest gerespecteerde ter wereld is door burgerschap, begrijpt men hoe, het ontbreken van stabiliteit, de psychologie van het individu een gevoel van desoriëntatie en desoriëntatie geeft.

De Zwitserse vastgoedmarkt behoort ook tot de meest gevarieerde. Maar weet je, de basisprijzen zijn nog steeds hoger dan het Europese gemiddelde, met een echt exclusief luxe segment. Er is echter geen tekort aan investeerders die, zich bewust van de kracht van het Zwitserse vastgoed, besluiten hun spaargeld in deze sector te storten. Ofwel voor een eenvoudige investering voor de toekomst, of om zelf de generatoren te zijn van een aanbod dat geïnteresseerde klanten kan aantrekken.

Over het algemeen wordt gehoopt dat deze blokkade zo snel mogelijk zal worden verholpen, waardoor Zwitsers vastgoed zijn aandeel kan terugwinnen. Als de situatie aanhoudt, kan een stagnatie in de sector ook niet worden uitgesloten. Een situatie die niet erg duidelijk is, maar hopelijk op de beste manier kan evolueren.
Helaas zijn we wereldwijd getuige van een ongekende crisis. Het is dus niet verwonderlijk dat zelfs zo'n sterke staat een terugslag kan krijgen.
Zeker is dat wij bij Realigro u op onze portal blijven updaten.

Gerelateerde berichten

Zoeken in Realigro

 

  Rekening Realigro

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram
  2005-2020 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
  Neikos Digital Agency
  1. Voorkeuren

   Stel uw voorkeuren in zoals taal, munteenheid en vierkante meters of square feet, voor een beter resultaat op de Realigro website.

   Stel nu Dit bericht niet meer tonen
  BB